Monteren op jeep & caravan

De kentekenplaathouder monteren op jeep en caravan gaat als volgt. In het midden binnenin de houder zit een ‘lepel’ die u er eerst uit kunt klikken. Deze kunt u gebruiken om de kentekenplaat uit de houder te halen.

Hierbij de te doorlopen stappen: Verwijder eerst met de uit de houder geklikte ‘lepel’ de kentekenplaat uit de ‘oude’ / huidige kentekenplaathouder indien van toepassing. Dit kunt u het beste aan de bovenzijde doen. Zet de lepel achter de kentekenplaat en haal deze zo achter de nokjes vandaan. Zo wipt u de kentekenplaat er eenvoudig uit. Probeer ervoor te zorgen dat u de kentekenplaat niet beschadigd.

Nu zit alleen de kentekenplaathouder nog op de jeep/caravan, en zijn de (meestal 2) schroefjes waarmee deze op het voertuig is gemonteerd zichtbaar. Schroef deze los en verwijder de ‘oude’ kentekenplaathouder. De schroefjes kunt u meestal gewoon hergebruiken. Wanneer dit niet het geval is, óf wanneer er nog geen houder op het voertuig zat, dan neemt u 2 (eventueel ook bij ons te bestellen) eigen schroefjes.

Neem de kentekenplaathouder jeep en schroef deze met de 2 schroefjes vast op de auto. Bepaal aan de hand van de positie van de schroefgaatjes op de auto, welke gaten in de houder u nodig heeft. Bekijk alvorens dat u de schroeven helemaal vast schroeft om de houder recht en op de juiste hoogte zit.

Klik met beleid de kentekenplaat in de kentekenplaathouder. Zorg dat de kentekenplaat achter alle nokjes valt, zodat deze goed vast zit. En… Klaar is Kees!
Reactie plaatsen