Nummerplaathouder monteren op uw scooter

Kentekenplaathouder op scooter monteren in een paar eenvoudige stappen. Verwijder eerst (indien van toepassing) de kentekenplaat uit de ‘oude’ / huidige kentekenplaathouder van de scooter. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door met een schroevendraaier achter de kentekenplaat deze met beleid op diverse plaatsen om en om los te klikken uit de kentekenhouder. Probeer ervoor te zorgen dat u de kentekenplaat niet beschadigd.

Nu zit alleen de kentekenplaathouder nog op de scooter, en zijn de (meestal 3) schroefjes waarmee deze op de auto is gemonteerd zichtbaar. Schroef deze los en verwijder de ‘oude’ scooter kentekenplaathouder. De schroefjes kunt u in 99% van de gevallen hergebruiken. Indien dit niet het geval is, óf wanneer er nog geen houder op de scooter zat, dan neemt u 3 van de (eventueel ook bij ons te bestellen) eigen schroefjes.

Neem de ‘nieuwe’ houder en schroef deze met de schroefjes vast op de scooter. Bepaal aan de hand van de positie van de schroefgaatjes op de scooter, welke gaten in de houder u nodig heeft. Bekijk alvorens dat u de schroeven helemaal vast schroeft om de houder recht en op de juiste hoogte zit.

Klik met beleid de kentekenplaat in de kentekenhouder. Plaats eerst de onderzijde van de kentekenplaat achter de 3 nokjes aan de onderkant van de houder. Druk vervolgens de bovenkant achter het bovenste nokje vast. Zorg dat de kentekenplaat achter alle 4 de nokjes valt, zodat deze goed vast zit. En… Klaar is Kees!
Reactie plaatsen