Kentekenplaathouder monteren op motor

Kentekenplaathouder op motor monteren in een paar eenvoudige stappen. Verwijder eerst (indien van toepassing) de kentekenplaat uit de ‘oude’ / huidige kentekenplaathouder van de motor. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door met een schroevendraaier achter de kentekenplaat deze met beleid op diverse plaatsen om en om los te klikken uit de kentekenhouder. Probeer ervoor te zorgen dat u de kentekenplaat niet beschadigd.

Nu zit alleen de kentekenplaathouder nog op de motor, en zijn de (meestal 2) schroefjes waarmee deze op de auto is gemonteerd zichtbaar. Schroef deze los en verwijder de ‘oude’ motor kentekenplaathouder. De schroefjes kunt u in 99% van de gevallen hergebruiken. Indien dit niet het geval is, óf wanneer er nog geen houder op de motor zat, dan neemt u 2 van de (eventueel ook bij ons te bestellen) eigen schroefjes.

Neem de ‘nieuwe’ houder en schroef deze met de 2 schroefjes vast op de motor. Bepaal aan de hand van de positie van de schroefgaatjes op de motor, welke gaten in de houder u nodig heeft. Bekijk alvorens dat u de schroeven helemaal vast schroeft om de houder recht en op de juiste hoogte zit.

Klik met beleid de kentekenplaat in de kentekenhouder. Zorg dat de kentekenplaat achter alle 6 de nokjes valt, zodat deze goed vast zit. En… Klaar is Kees!
Reactie plaatsen